Wat is padel?

Wat is padel?

Padel is een razend populaire nieuwe sport die lijkt op tennis. Padel is meer laagdrempelig, makkelijker te leren en een van de snelst groeiende sporten van Europa. Padel is een sport voor elke speler en van jong en oud; de baan is kleiner en je speelt met vier (twee tegen twee) waardoor de sport ook geschikt is voor ouderen. Op de website NLPadel.nl van KNLTB staat veel informatie, wij hebben een aantal pagina's voor je verzameld. 

Wedden dat je denkt; “dit moet ik echt even zien op beeld”. Dat snappen we, kijk maar eens op deze pagina wat is padel!

 

Spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Een groot verschil is het gebruik van de wand of muur. Meer weten over de spelregels? Kijk dan hier…

 

 
Padelracket kopen

We krijgen veel vragen over het kopen van een padelracket. Veel informatie over padelrackets zoals het gewicht en de vorm voor beginners en gevorderden vind je op deze pagina over padelrackets.

Leuk geprijsde padelrackets vind je bijvoorbeeld bij de Decathlon. Een mooi, breed assortiment merkrackets vind je bij Plugro just tennis & padel.

Wist je dat TPC de Ooievaars zelf ook padelrackets en ballen heeft die je bij de baanhuur kunt gebruiken!

 

Welke schoenen?

Een andere veelgestelde vraag is: 'Welke schoenen trek ik aan?'.

Een tennisschoen is het beste. Als 2e kun je denken aan een sportschoen / sneaker met een goed (visgraad, van die streepjes /\/\/\) profiel. Hardloopschoenen kan ook, maar die hebben echt minder goed grip en je maakt zijwaartse bewegingen waar een hardloopschoen niet voor is bedoeld. Hockeyschoenen niet want die beschadigen het kunstgras van de padelbaan.

Wil je helemaal perfect gaan? Kies dan voor een padelschoen. Kijk hier waar je op moeten letten bij je keuze.

 
Instructievideo’s
Wil je jezelf al optimaal voorbereiden voordat je begint? Kijk dan snel op deze pagina met instructievideo’s.